Ads 468x60px

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

iPad 3: Ti πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε






Είναι αυτή η "μαγική" στιγμή της χρονιάς που όλοι περιμένουμε το καινούργιο iPad και πιστεύουμε ότι σύντομα θα υπάρξει κάποια επίσημη παρουσίαση του. Βεβαία αυτό έχει σαν επίπτωση τις χιλιάδες φήμες που κυκλοφορούν ανά διαστήματα στο internet όπου οι περισσότερες τελικά δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ποιες όμως από αυτές τις φήμες "στέκουν" λογικά και ποιες όχι;

Το iPad είναι μόλις 2 ετών αλλά είναι ήδη ένας θεσμός, οπότε μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές στο design ή στην φιλοσοφία του (σβήστε από την λίστα τα 7" iPad). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε κάποιες σημαντικές αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Ξεκινάμε:


Οθόνη
Ένα από τα ποιο αγαπημένα χαρακτηριστά του iPhone είναι η retina display. Και ενώ το iPad 2 έχει ήδη πολύ καλή οθόνη, μια αναβάθμιση στην ανάλυση θα ήταν περισσότερο από επιθυμητή. Αρκετές φήμες από την αλυσίδα παραγωγής του (χωρίς κάποια επιβεβαιωμένη πηγή) κάνουν αναφορά για retina οθόνη στο καινούργιο iPad, καθώς και το iBooks 2 περιέχει εικόνες με διπλάσια ανάλυση και θα ήταν απολύτως λογικό να περιμένουμε ένα καινούργιο iPad με αυξημένη κατά πολύ την ανάλυση του. Από την άλλη όμως, το ίδιο σενάριο είχαμε και πέρυσι για το iPad 2...

Εσωτερικό (hardware)
Οι πιθανότητες το iPad 3 να μην έχει τον καινούργιο Α6 επεξεργαστή είναι πάρα πολύ μικρές και αυτό το επιβεβαιώνουν και αρκετά μεγάλα τεχνολογικά site. Το βασικό όμως ερώτημα αυτή την στιγμή είναι αν ο Α6 θα είναι τετραπύρηνος (quad core) ή όχι. Από την μια ανταγωνιστές όπως το Transformer Prime έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε τετραπύρηνο επεξεργαστή και τα αποτελέσματα τόσο στο gaming όσο και στην αναπαραγωγή HD ταινιών είναι καταπληκτικά. Και 2 μεγάλα site το BGR και το Bloomerg ανέφεραν πρόσφατα ότι ο Α6 θα είναι όντως τετραπύρηνος. Από την άλλη όμως η Apple όταν πιστεύει ότι κάτι είναι περισσότερο από αρκετό για της επόμενης γενιάς συσκευές της δεν το αναβαθμίζει, όπως έγινε και με το iPad 2 που παρέμεινε η RAM στα 512mb.

Και μιλώντας για RAM, αν υποθέσουμε ότι οι φήμες για retina οθόνη είναι αληθινές τότε θα ήταν λογικό να δούμε επιτέλους μια αναβάθμιση στην RAM για το iPad 3. Τα 512mb ram που έχει το iPad 2 καθώς και το iPhone 4S είναι αρκετά λόγο τις αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ software και hardware, αλλά μια 10" retina οθόνη θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερη RAM από 512mb.

Κάμερα
Το iLounge βασισμένο σε αρκετές πηγές λέει ότι το iPad 3 θα έχει μια καινουργια HD μπροστινή κάμερα για καλύτερη ποιότητα στις βιντεοκλήσεις (Facetime). Φαίνεται αρκετά λογικό αν σκεφτείτε ότι μπροστινές HD κάμερες έκαναν την εμφάνιση τους στα κινητά όπως το Lumia 900 και ο κόσμος χρησιμοποιεί για βιντεοκλήσεις πολύ περισσότερο τα tablet απότι τα smartphone.

Δίκτυο
Το BGR διερευσε φωτογραφίες που δείχνουν ότι το iPad 3 θα υποστηρίζει δίκτυο 4G LTE.
Το να βάλουν 4G στο iPad πριν από το iPhone ακούγεται λογικό μιας και το iPad έχει μεγαλύτερη μπαταρία άρα και μεγαλύτερη αντοχή σε ένα τόσο εξελιγμένο δίκτυο. Απο την άλλη όμως ένα 4G LTE iPad πολύ πιθανόν να σημαίνει και ένα 4G iPhone μέσα στο καλοκαίρι και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν η Apple πιστεύει ότι το 4G δίκτυο είναι ώριμο αρκετά ώστε να μεταπηδήσει σε αυτήν την τεχνολογία.

Siri
Το iOS 6 αργεί πολύ ακόμα αλλά το λειτουργικό του iPad 3 (πιθανώς το iOS 5.1) "μαρτυράει" ότι θα έχει ενεργοποιημένο το Siri (τουλάχιστον αυτό δείχνουν κάποιες πληροφορίες στο iOS 5.1 beta). Και αν αυτό αληθεύει τότε το iPad 3 θα είναι η πρώτη συσκευή μετά το iPhone 4S όπου θα υποστηρίζει το Siri επίσημα.

Διαθεσιμότητα
Η ποιο λογική ημερομηνία είναι αρχές Μαρτίου, με αρκετές πήγες να το επιβεβαιώνουν αυτό μιας και τα προηγούμενα 2 iPad βγήκαν το ένα αρχές Μαρτίου και το άλλο αρχές Απριλίου

Εμφάνιση
Το μόνο πράγμα που είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα αλλάξει είναι η εμφάνιση του. Η Apple είχε τεράστια επιτυχία με το μέγεθος και το σχήμα του iPad οπότε δεν υπάρχει και κανένας για να το αλλάξει. Οι μόνη αλλαγη που ίσως να υπάρξει είναι στο πάχος τ ου, να το κάνουν λίγο ποιο λεπτό αν χρειαστεί για να φιλοξενήσουν μέσα την retina οθόνη και/ή μια μεγαλύτερη μπαταριά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...