Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η Apple με δελτίο τύπου ανακοινώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την διαχείριση των 100 δις δολαρίων που διαθέτει



apple
Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης η Apple με δελτίο τύπου ανακοινώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την διαχείριση των 100 δις δολαρίων που διαθέτει.
Συγκεκριμένα, ανακοινώνει μέρισμα στην τιμή των 2.65 δολαρίων ανά μετοχή που θα γίνει διαθέσιμη το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο που ξεκινά την 1η Ιουλίου 2012.
Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 10 δις δολαρίων από το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2013 που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να εκτελεστεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια με κύριο στόχο την εξουδετέρωση της επίδρασης λόγω αποδυνάμωσης από επιχορηγήσεις και προγράμματα αγοράς μετοχών από υπαλλήλους.
O Tim Cook, CEO της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει μερικά από τα μετρητά για επενδύσεις με σκοπό την ενδυνάμωσή της μέσω εξαγορών, νέων καταστημάτων κτλπ. Ακόμα και με αυτές τις επενδύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και μελλοντικά, υπάρχουν πολλά μετρητά για την λειτουργία της εταιρείας. Με αυτά τα νέα προγράμματα η Apple αναμένει την εκμετάλλευση περίπου 45 δις δολαρίων από τα εγχώρια μετρητά στα πρώτα τρία χρόνια.
Source: http://www.macuser.gr/apple-announces-dividend-repurchase-stock-program-10661/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...